DE GEBOORTE COMMUNITY

 

Waar haal je je nieuwe informatie vandaan, hoe deel je ervaringen, hoe vind je gelijkgestemde vroedvrouwen /verloskundigen/ gynaecologen/kinderartsen/doula's/kraamverzorgsters, etc, etc, hoe vind je goede zwangerschapscursussen?

  

 

Er zijn gelukkig meer en meer vroedvrouwen die holistisch en/of heel bewust werken en waar een open communicatie tussen is.

 

Karin Schreurs met haar praktijk 'de Bakermat' te Zutphen,

 

verloskundigenpraktijk 'La Vie' bij Winterswijk,

praktijk 'Vive vroedvrouw' in Amsterdam,

met o.a. Jolien Bolhuis Kooijman,

vroedvrouw Marion Vuijk in het Noorden van het land; 'http://verloskundigepraktijklytsepoppe.nl/'

In het zuiden van het land zit Jeanny Debets.

Margaretha Huese in Xwolle Overijssel,

Pascalle de Beer-Schimmel en Esseline Beek hebben samen een holistische praktijk bij Rotterdam: verloskundigen aan de Maas

en Pauline Doedens en Yvon Noordermeer rondom Rotterdam.

In Den Haag en omgeving (pijnacker, zoetermeer) zit sinds kort Heleen Vaessen met haar solo praktijk.

 

Ik krijg veel informatie over 'unassisted childbirth' van Eugenie van Ruitenbeek. Ze doet nog veel meer heel interessante dingen en het is erg leuk informatie uit te wisselen.

Unassisted childbirth houdt in dat je zonder begeleiding van verloskundige/gynaecoloog thuis bevalt. Je doet het dus helemaal zelf! Dat is een erg bekrachtigende ervaring. Ik leer ontzettend veel van de ervaringsverhalen van deze vrouwen. Het laat zien wat er allemaal mogelijk is als je alles maar gewoon de tijd geeft, er van af blijft en er vertrouwen in hebt. Iets wat we in deze wereld bijna niet meer doen.

  

Anna Myrte Brons-Korteweg heeft een heel fijn, aan te raden boek geschreven; 'Vrije Geboorte' en een leerzame, op ervaring gebaseerde blog gemaakt; vrijegeboorteblogspot.com. Zij geeft ook zwangerschapsbegeleiding en droomuitleg

  

 

In Nijmegen zit Herman Buurman, met zijn praktijk 'Empado'. Hij is een thetahealer. Met thetahealing kun je veel 'programma's' weghalen uit je systeem, waardoor vrijheid (en in vrijheid bevallen) een werkelijkheid wordt.

 

Kraamburo's

Kraamburo Care4u probeert 1 kraamverzorgende (die ook een intake komt doen tijdens de zwangerschap) de hele zorg te laten doen. Deze kraamverzorgde komt (soms) tijdens de bevalling en de gehele kraamtijd. Dit bureau is ook op de hoogte van de holistische werkwijze en houdt daar rekening mee als ze een kraamverzorgster plaatsen in een gezin wat voor deze zorg gekozen heeft.

Kraamcentrum Yunio/Naviva verleenden geen bevallingsassistentie bij mijn cliënten meer, omdat ze moeite hebben met de keuzevrijheid van vrouwen tijdens hun bevalling(?!?)

Voor kraamvrouwen in de buurt van Zwolle is er Anita, een natuurlijk werkende, particuliere kraamverzorgster (en meer!) van kraamburo Shanti.

Zelfstandig werkende kraamverzorgsters:

http://www.lentefee.life/

 

En op Facebook; 'de Geboortebeweging' en 'Vrije Geboorte Nederland' zijn wat voorbeelden daarvan. De genoemde Facebookgroepen zijn 'gesloten', maar mocht je meer informatie willen over bewust zwanger zijn en bevallen, dan kun je geïntroduceerd worden in zo'n groep.