HOE WERKTE IK?

 

Deze video geeft daarin ook wat duidelijkheid.

 

Tijdens de zwangerschap zien we elkaar een aantal malen.

Ooit is hier een schema voor bedacht wat vrijwel alle verloskundige praktijken hanteren. Dit schema ziet er zo uit: in het begin kom je elke 4-6 wkn, later in de zwangerschap gaat dit over op elke 2-3 weken en na 36 weken kom je elke week.

Dit schema is niet gebaseerd op evidence of onderzoek. Dit is ooit bedacht, met als achterliggend idee waarschijnlijk, om zoveel mogelijk risico's op te sporen in de termijn dat ze kunnen spelen.

Ik werk zo NIET.

Als je bij mij komt houden we het schema aan wat jij interessant vind. Hoe vaak of weinig heb jij behoefte aan contact? Dit kan tijdens de zwangerschap naar behoefte aangepast worden. En als je klachten hebt, kun je natuurlijk altijd op elk moment tussendoor terecht.

 

Tijdens een normale zwangerschapscontrole worden er verschillende handelingen vrij standaard verricht, zoals; bloeddruk meten, hartje luisteren, buik voelen, kraamzorg, echo's en bloedonderzoeken bespreken.

Ik zal aankaarten wat er normaal gedaan wordt en waarom. Hierna maak je zelf een beslissing over welke onderzoeken jij prettig/zinnig vind om gedaan te hebben.

Ik zal wel vragen stellen die lijken op een normale intake, zodra je beslist dat je verder met mij in zee wil. Ik ben ook altijd erg nieuwsgierig naar je reden om je bij mij aan te melden, dus daar zal ik waarschijnlijk ook naar vragen.

Voor vrouwen die spirituele verdieping zoeken tijdens hun zwangerschap, is deze link wel inzichtelijk.

 

Ik ben gewoon een geregistreerde verloskundige en kan verder alle reguliere dingen voor je regelen; een consult bij een gynaecoloog, een echo, een bloedonderzoek, etc. Ik werk alleen anders dan het gros van mijn collega's.

 

Jouw keuzevrijheid, autonomie en recht op lichamelijke integriteit, staan voorop. In alle omstandigheden.

 

Ik werk solo. Dit houdt in dat ik werk met een achterwacht voor als ik onverhoopt afwezig ben.

Mijn werkgebied heeft op dit moment geen 'grens'.

Ik woonde in Warnsveld (bij Zutphen, GLD) en reisde het land door om bij bevallingen aanwezig te zijn. Ik deed tijdens de zwangerschap af en toe huisbezoeken, maar over het algemeen zag ik vrouwen in mijn praktijkruimte aan huis.

Het reizen kost natuurlijk wel een hele hoop tijd, dus ik werk het liefst binnen 1,5 uur rijden van Warnsveld.