Retreats en groeps sessies

 

Retreats in Zuid Spanje, dat gaat -natuurlijk- om relaxen, het strand bezoeken, lekker eten, een massage ontvangen! Maar ook om; groepswerk doen, individueel werk doen, mediteren. 

Het algemene doel van de retreats is om een combinatie van ontspanning en bewustwording in een geheel aan te bieden. Na een retreat moet men zich tegelijkertijd diep vredig en opgeladen voelen en een veel duidelijker zicht hebben op het zelf, gecombineerd met het ervaren van een verruimd(er) bewustzijn.

 

Er zijn meerdere medewerkers in de retreats. Mensen met hun eigen specialisaties. Bij de aankondiging van een retreat wordt aangegeven wie er zullen meewerken en wat hun specialisaties zijn. Sommige specialisten zullen een andere taal spreken. In deze sessies wordt Engels aangehouden als de gesproken taal. Als dit een probleem is, laat dit dan van te voren weten.

 

De retreats hebben thema's. Voorbeelden van een thema kunnen zijn:

  • 'houden van jezelf retreat'. Bij deze retreat is alles erop gericht om na 2 weken een goede relatie met jezelf (en daardoor met anderen) bewerkstelligd te hebben.
  • Een 'relatie retreat', waarin er met stellen gewerkt wordt om dichter bij elkaar te komen gedurende 1 week.
  • 'Detox retreat'. Tijdens deze retreat van een week zal alles erop gericht zijn om het lichaam en de geest te zuiveren.
  • Een 'meditatie retreat', waarin je tijdens een weekend verschillende meditatie technieken leert.

Een voorbeeld dag van een retreat kan er zo uitzien;

Om 8 uur opstaan en -na een glaasje vers sap- eerst een half uurtje yoga doen samen om wakker te worden. Om 9 uur is er dan een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt kan er groepswerk zijn. Voorbeelden van groepswerk; een ochtendje geweldloze communicatie of een ochtendje delen of een ochtendje lichaamswerk in de groep of... een van de vele mogelijkheden.

Er is altijd een pauze van een half uur tussendoor met versnaperingen en wat te drinken. In die pauze kun je je eigen gang gaan (bijv eindje lopen, op bed gaan liggen, mediteren, kletsen)

Om 12 uur is het dan lunch met een rustperiode erna. Voor sommigen zullen er dan individuele sessies zijn, na de lunch. Anderen kunnen in die tijd hun eigen plan trekken.

Aan het begin van het weekend/ de week/ de 2 weken krijg je een rooster en daarop kun je de tijden vinden wanneer jij aan de beurt bent voor een van je individuele sessies (en wat er voor de rest op het programma staat).

Een individuele sessie kan bestaan uit thetahealing, samen mediteren/bodyscan methode, creatief werken, lichaamswerk, met paarden werken, etc. Allerlei methodes komen in de individuele sessies aan bod.

Om 15 u s'middags is er dan weer groepswerk tot een uur of 17 u en tussen 18 u en 19 u is er een smaakvol diner.

S'avonds zijn er voor sommigen nog individuele sessies tot maximaal 20 u. 

Rond 20 u wordt de 'werk'dag afgesloten met een gezamelijke meditatie. 

Hierna is het weer 'vrije tijd'. Sommigen genieten dan van een glaasje wijn bij het kampvuur en anderen zullen liever in alle rust een boek gaan lezen. 

 

In een 1 of 2 weeks retreat zit ook altijd 1 vrije dag per week om de omgeving te bekijken op eigen houtje, of naar het strand te gaan, of simpelweg te niksen. 

De laatste dag van een 1 of 2 weekse is een soort afbouwdag. Het is gebleken dat het anders best moelijk kan zijn om weer in het 'gewone leven'te stappen, na zo'n intense -maar vaak heel erg vervullende- periode. Tijdens de afbouwdag besteden we daar aandacht aan.

 

Het weekend zit helemaal volgepakt, omdat een weekend zo voorbij is en om toch nog veel mee te kunnen krijgen. Er is dan geen echte ruimte voor een hele afbouwdag of voor een dag 'vrij'tussendoor.

 

Voordat de retreat begint heb je een email ontvangen met de vraag of er iets specifieks is waar je aan wil werken in jezelf. Datgene wat je als antwoord mailt zal meegenomen worden door alle medewerkers om je daarbij te ondersteunen, zodat je ook daadwerkelijk verder komt daarmee.

We garanderen dat het een veilige omgeving zal zijn om te delen en je open te stellen.

Het kan gebeuren dat we een programma aanpassen om het effectiever te maken, als dit tijdens de retreat nodig blijkt.

 

De maaltijden zijn altijd vegetarisch, bij voorkeur zelfs veganistisch (dit omdat we hebben gemerkt dat iedereen dan veel helderder blijft gedurende de dag). Het is mogelijk om van te voren aan te geven of je een bepaald dieet moet volgen (glutenvrij, lactose intolerant, etc), waar dan rekening mee gehouden wordt.

Bepaalde retreats zullen volledig antroposofische of raw food maaltijden hebben als onderdeel van het thema van de retreat.

 

Bij de prijs van een retreat is inbegrepen; de slaapgelegenheid (met lakens, dekens, kussens, handdoeken), de maaltijden en tussendoorse versnaperingen (alcoholische dranken; 1 glas per dag inbegrepen) en alle sessies en groepssessies.

Bij de slaapgelegenheid is er keuze uit een eenpersoons, tweepersoons of meerpersoons ruimte (zolang er ruimte is om te kiezen).

 

Informatie over data en tijden van retreats.

Voor meer informatie, neem contact op.