zwangerschap en verder

 

In mijn vroegere werk als vroedvrouw heb ik natuurlijk een hoop kennis, ervaring en inzicht opgedaan.  Dit gaat niet verloren, ook al heb ik gekozen dit werk niet meer officieel te doen.  Ik sta ook niet meer ingeschreven in het BIG register. Er is een tuchtzaak geweest (ik was toen al uitgeschreven), die alleen verder bevestigd heeft wat ik zelf ook al inzag. Namelijk dat de manier waarop ik werk niet binnen ons huidige systeem als 'verloskundige' past.

 

Mijn manier van werken is gebaseerd op de autonomie van de vrouw. Ook vind het erg belangrijk om eerlijk/integer, liefdevol en transparant te zijn, zowel naar mezelf als naar de cliënt toe. Ik wil geen ruimte in mijn leven en werk inruimen voor de -in mijn opinie- onzinnigheden waar ik aan zou moeten voldoen om geregistreerd te blijven.

 

Er is een hoop mogelijk op dit vlak.

Je kunt 1 of meer consulten afnemen voor en/of tijdens de zwangerschap waarin je via thetahealing, homeopathie en/of meditatie verder kunt komen in/met je zelf. Met thetahealing zijn een hoop zwangerschapskwalen en angsten voor de baring 'om te zetten' bijvoorbeeld (in dit thetahealingsboek van Herman Buurman vind je een hoop zwangerschapsziekten terug, met hun genezing erbij).

Via meditatietechnieken kan ik je helpen contact met je baby te maken op verschillende manieren. 

 

Vlak bij onze locatie zit de enige holistische vroedvrouwenschool in Spanje. Daar werken ook vroedvrouwen die thuisbevallingen begeleiden. Mocht je ervoor kiezen een zwangerschap en nazorg traject op onze locatie door te brengen, is er hierdoor de mogelijkheid alle fasen van 'geboorte' hier door te brengen.

 

(Ook ik kan bij je bevalling aanwezig zijn, als dat is waar we samen op uitkomen en als dat voelt als de beste optie. Mocht je hiervoor kiezen dan wil ik je graag minimaal 3 keer zien voor je bevalling)

 

In het nazorg traject kun je kiezen of je volledige zorg wilt ontvangen met alle maaltijden en met zorg voor je eventuele andere kinderen overdag. Tijdens de dag is er dan iemand bij je aanwezig die je helpt, verzorgd en schoonmaakt. Als jij/jullie s'nachts vastlopen kun je altijd hulp inroepen.

Je kunt ook kiezen voor deels zorg, waarbij er een paar uur per dag hulp kan zijn (bijv met borstvoeding), kijken of je nog vragen of problemen hebt, etc. Er zijn geen maaltijden inbegrepen bij deze zorg.

Ook dan is er altijd s'nachts hulp in nood.

 

Spanje is een goedkoop land om te leven. Boodschappen doen, een huis huren, tweedehands spullen kopen; het is in het algemeen ongeveer de helft van de kosten in het Noordelijke deel van Europa. Dit maakt dit gebied erg doenbaar voor mensen met minder te besteden.

 

Er komt een zogenaamd 'bevalhuisje' op het terrein (naast een aantal andere huisjes), wat volledig ingericht zal zijn om in alle rust te kunnen bevallen en een fijne kraamtijd te kunnen beleven. Hierbij hoort: een bevalbad, een baarkruk, een prive-buitendeel, een groot familie bed, een fijne douche, warmte via een open haard en vloerverwarming en de mogelijkheid gebruik te maken van een tipi. Er komen 2 slaapgedeelten in dit huisje (of deze yurt of deze glamping tent).

Dit huisje valt te boeken vanaf elk gewenst moment gedurende je zwangerschap tot maximaal 6 weken na je bevalling (let op; deze casita's moeten nog gebouwd worden, dus deze  optie komt pas beschikbaar half 2019!!)

 

De volgende constructies zijn mogelijk:

- Alleen langskomen voor een (of meerdere) zwangerschapsconsult(en).

- Alleen een zwangerschaps periode doorbrengen in het huisje.

- Alleen bevallen in het huisje.

- Alleen volledige- of deel- nazorg in het huisje.

- Een volledige periode doorbrengen in het huisje, van zwangerschap tot en met nazorg.

- Gebruik maken van de casita, of zelf een tent of caravan meenemen om op het land te staan of iets in de omgeving huren.

Zolang er nog geen casita is en je een tent of caravan niet een erg aantrekkelijke optie vind, kan ik je helpen iets goeds en zeer goedkoops te vinden in dit gebied.

 

Er zijn nog meer mogelijkheden; voor informatie hierover of voor het boeken van een huisje of een consult neem contact op.