TARIEVEN 2016/2017;

 

1) Verloskunde valt in het basispakket van je verzekering en wordt dus volledig vergoed. MITS je verloskundige een contract heeft met jouw zorgverzekeraar.

 

Nou wil het geval dat ik GEEN contracten heb met zorgverzekeraars en dus soms maar deels vergoed wordt, afhankelijk van je verzekeraar(dit kun je vinden als je gaat zoeken op niet-gecontracteerde zorg en vergoedingen op de website van je verzekeraar). Als je een zogenaamde 'restitutiepolis' hebt, of een vrije zorgkeuze, wordt het wel volledig vergoed.

Deze link en deze link, geschreven door anderen, verwoorden goed waarom ik hiervoor gekozen heb.

 

2) DAARNAAST reken ik een extra tarief, wat sowieso NIET vergoed wordt:

 

Begeleiding verloskundige zorg:  1200,-. (Als je later in de zwangerschap pas in de zorg komt, is dit bedrag bespreekbaar.)

Hierbij komt kilometervergoeding €0,40 per kilometer.  

 

Ik doe ook losse consulten indien gewenst (ook buiten de zwangerschap): €80,- per uur.

 

Als je graag begeleiding wil bij me, maar bang bent het niet te kunnen betalen, laat het me weten. Dan kijken we naar mogelijkheden.

Dit extra tarief reken ik, omdat ik ervoor kies heel kleinschalig, kwalitatief hoogwaardig en persoonlijk te werken (3 cliënten per maand) met daardoor een grote tijdsinvestering die overeenkomt met die van een 'reguliere normpraktijk' a 9 cliënten per maand. Om toch een gezin te kunnen onderhouden zal ik dus dat extra tarief moeten rekenen.