WIE BEN IK;

 

Ik ben Tanja Smeets, 47 jaar, getrouwd, moeder van 4 kinderen en afgestudeerd als verloskundige in Nederland in december 2000.

Ik heb 10 jaar in Nederland gewerkt en 6 jaar in Nieuw Zeeland als verloskundige. In Nieuw Zeeland werkte ik 1 jaar in een ziekenhuis en 4-5 jaar in een zeer afgelegen gebied, waar veel thuisbevallingen en waterbevallingen gangbaar waren. Het ziekenhuis was 2,5 uur rijden of 1 uur vliegen verwijderd.

Ik heb een zeer brede en intensieve ervaring opgedaan op heel veel vlakken van verloskunde. Ik werk ook vaak met homeopathie, kruidengeneeskunde en thetahealing in verschillende situaties.

Voor 2013 heb ik me 1-2 jaar teruggetrokken uit de verloskunde, omdat ik me niet meer kon vinden in het vanuit de staat opgelegde ‘zorgmodel’.

Ik maakte grote innerlijke veranderingen door, die me ‘dwongen’ steeds eerlijker en transparanter te worden. Ik wist niet hoe ik dit in mijn werkgebied kon neerzetten.

Sinds 2013 ben ik weer in Nederland begonnen met werken; Ik heb weer meer inzicht in mijzelf en in mijn motivatie om dingen wel of niet te doen. Ook heb ik een veel duidelijker beeld over hoe ik dit kan gaan neerzetten in de 'verloskunde'.

Hetgeen ik neer wil zetten is nieuw en stuitte op weerstand, die nu duidelijk aan het afnemen is.

Sinds mijn terugkeer heb ik me vooral bezig gehouden met het stukje autonomie van de vrouw in de geboortezorg. Als gevolg hiervan ben ik ook, samen met anderen, cursussen voor verloskundigen gaan ontwikkelen en lezingen gaan geven door het land. 

 

Door veranderingen in mijn manier van denken en in de wereld om mij heen ben ik gestopt met mijn werk als vroedvrouw. Ik woon tegenwoordig in Ecuador en ook daar oefen ik mijn vak niet meer uit. Wel is mijn focus nog steeds op het werken met mensen.